Jongeren van AGBU hebben een interview gehouden met dhr. Khachik Balikjan om meer informatie te vergaren over hem en zijn achtergrond.

Bekijk het interview:

Voor meer informatie over de lezing van de heer Khackick Balikjian klik hier.

Dhr. Balikjia is geboren in Istanbul. Zijn vader komt uit Istanbul en zijn moeder komt uit Malatia, Turkije.

Hij heeft de basisschool afgerond aan een school voor weeskinderen genaamd: Dikran Karageozian.  In 1967 is hij naar Jeruzalem verhuisd om in een Armeense klooster zijn vervolg studie te behalen.  In 1986 verhuisde hij naar Nederland waar hij als juwelier werkzaam was. Vervolgens was hij vanaf 2006 tot en met 2008 werkzaam als boekhouder bij de Armeense kerk in Amsterdam.

Dhr. Balikjian zal een lezing geven over de geschiedenis van de Armeense kerk in Amsterdam. Hij zal met ons delen hoe de informatie en foto’s hierover tot zijn beschikking zijn gekomen.

Hij vindt dat alle Armenen in Nederland de geschiedenis van de Armeense kerk in Nederland horen te weten. Het is volgens hem belangrijk dat Armenen in Nederland goed geïnformeerd zijn over hun significante rol in de Nederlandse gemeenschap.

 

Blijf op de hoogte!

Op de hoogte blijven van lezingen, events en over onze overige activiteiten? Dit kan door in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Het Inschrijfformulier is te vinden aan de rechterkolom van onze website.