Het is waarschijnlijk niet aan uw aandacht ontsnapt: de 100 jarige herdenking van de Armeense Genocide. Dit komt mede door de verschillende activiteiten die voor en op deze dag zijn gepland. Door onze krachten te bundelen en samen te werken met FAON (Federation of Armenian Organisations in The Netherlands) hebben we meer dan vijftien geslaagde activiteiten georganiseerd. Hieronder leest u de hoogtepunten van de activiteiten.

Lezing Dr. Ugur Umit Ungor over de Armeense Genocide

Lezing Dr. Ugur Umit Ungor over de Armeense Genocide

Op 30 januari was er een lezing in het kader van de herdenking van 100 jaar Armeense genocide door Universitair Hoofddocent Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht, en Onderzoeker aan het NIOD: Institute for War, Holocaust, and Genocide Studies: Dr. Ugur Umit Ungor over “Oorzaken en verloop van de genocide” met een korte inleiding over herdenkingsactiviteiten van de Armeense genocide in Nederland en wereldwijd.

Demonstratie voor Nagorno Karabach

Demonstratie voor Nagorno Karabach

Gezamenlijke Armeense Organisaties demonstreerden op vrijdag 27 februari in Den Haag voor Nagorno Karabach. Voor de ambassade van Azerbeidzjan vond een vreedzame demonstratie plaats ter nagedachtenis van de pogroms op de Armeniërs in o.a. de Azerbeidzjaanse steden Sumgait en Baku in 1988 en 1990.

Demonstratie Den Haag 18-04-2015

Demonstratie Den Haag 18-04-2015

Op 18 april 2015 werd een grootse demonstratie uitgevoerd in Den Haag. De opkomst was zeer groot. Vanuit verschillende locaties werden er bussen aangeboden om mee te reizen met verschillende organisaties.

Herdenkingsconcert De Grote Kerk Den Haag

Herdenkingsconcert De Grote Kerk Den Haag

Maandag 20 april werd een mooie herdenkingsconcert gegeven in De Grote Kerk in Den Haag. Het ontroerend concert werd mede mogelijk gemaakt door de vrijwillige muzikanten die hebben opgetreden tijdens deze avond.

Fakkeltocht Den Haag

Fakkeltocht Den Haag

Om de slachtoffers van de genocide te herdenken, werd er in de avond van 23 april een stille tocht gehouden in Den Haag. Ook werden er door verschillende organisaties een speech gehouden.

Herdenkingsbijeenkomst Almelo 24-04-2015

Herdenkingsbijeenkomst Almelo 24-04-2015

11127664_824997414249213_6946532714050960328_n

Harout Palanjian (L) en Harteon Dermovsesian (R) leggen een krans neer

Op 24 april 2015 werd er in zowel Assen als Almelo een herdenkingsbijeenkomst gehouden. De herdenking begon in Assen, waar AGBU uiteraard ook bij aanwezig was.

In Almelo begon de herdenking met een stille tocht vanaf de begraafplaats naar de Armeense Apostolische kerk. De herdenking werd bijgewoond door duizenden Armenen, maar ook Nederlanders. Er werd gebeden met verschillende pastoren en vervolgens werden de kransen neergelegd. Daarna kon men naar de kerkzaal om verschillende speeches en zang te horen.